Στο σκοτάδι η ενημέρωση στη Μυτιλήνη: Πλήρης δημοσιογραφικός αποκλεισμός από το κέντρο των γεγονότων

Στο σκοτάδι η ενημέρωση στη Μυτιλήνη: Πλήρης δημοσιογραφικός αποκλεισμός από το κέντρο των γεγονότων

Μακριά από τα «μάτια» των δημοσιογράφων εξελίσσονται από τα ξημερώματα της Κυριακής τα γεγονότα στον κεντρικό δρόμο Θέρμης – Μυτιλήνης όπου παραμένουν αποκλεισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά κατά των μεταναστών που έκανε τον γύρο του κόσμου, οι εντολές φαίνεται πως άλλαξαν και απαγορεύτηκε ρητά η πρόσβαση όλων των δημοσιογράφων στο σημείο.

Πλέον, η μοναδική εικόνα που «επιτρέπεται» να βγει προς τα έξω είναι αυτή της εισόδου του νέου camp που στήνεται εδώ και δύο μέρες στο Πεδίο Βολής και στο οποίο έχουν μπει οι πρώτες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, καθώς παράλληλα, στήνονται κι άλλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μητταράκης υποστήριξε ότι εντός της ημέρας θα μπουν στο νέο Camp 5.000 άτομα, πράγμα που φαίνεται ακατόρθωτο κρίνοντας από τον ρυθμό της εισόδου νέων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και από το γεγονός ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που επιλέγουν να έρθουν στο νέο Camp εθελοντικά, υπό τον φόβο ότι η παραμονή τους στη νέα δομή θα είναι μόνιμη και υπό καθεστώς αποκλεισμού.

Παράλληλα, σε σημερινή αυτοψία του Documento στη Μόρια, διαπιστώσαμε την ύπαρξη μερικών δεκάδων σκηνών που γλύτωσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ρωτώντας μια Αφγανή μητέρα τριών παιδιών αν επιθυμεί να πάει στο νέο Camp που στήνεται, είδαμε την έκπληξη να αποτυπώνεται στο πρόσωπό της καθώς δεν είχε ακούσει για την ύπαρξη ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Υπό καθεστώς δημοσιογραφικού αποκλεισμού πάντως, τα όσα συμβαίνουν στο σημείο αποκλεισμού των χιλιάδων οικογενειών παραμένουν άγνωστα.

Φωτογραφίες: Μάριος Μπίκος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter