Στο σπίτι με τα παιδιά: Δωρεάν παιδικά βιβλία online από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος έχει δημιουργήσει το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριοτο οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

Στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα βρείτε δεκάδες παιδικά και εφηβικά βιβλία, μερικών από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, με κλασικούς αλλά και νεότερους τίτλους.

Διαδικασία εγγραφής και ανάγνωσης

Μεταβείτε στην σελίδα του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου (ereading.nlg.gr).Για να «κατεβάσετε» δωρεάν τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν πρέπει απαραιτήτως να κάνετε εγγραφή ως ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ χρήστης (μέσω taxisnet). Στη συνέχειααναζητήστε το βιβλίο που θέλετε να διαβάσετε στο παιδί σας (ή να διαβάσει μόνο του εάν είναι μεγαλύτερης ηλικίας), βάσει συγγραφέα ή τίτλου.

Κάθε πιστοποιημένος χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης. Εάν το βιβλίο που σας ενδιαφέρει είναι ήδη δανεισμένο σε κάποιον άλλο χρήστη, μπορείτε να κάνετε «κράτηση».

Καλή (ηλεκτρονική) ανάγνωση!

INFOereading.nlg.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.