Φανερά συγκινημένος

Στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Μανώλης Γλέζος για να τον συλλυπηθεί

Ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης πήγε στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη για να τον συλλυπηθεί προσωπικά. Ο Μανώλης Γλέζος και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχαν γνωριστεί το 1953. Αν και είχαν διαφορετικές απόψεις «δεν έγιναν οχτροί» όπως γράφει ο ίδιος. 

Την οικογένεια Μητσοτάκη επισκέφθηκε την Τρίτη ο Μανώλης Γλέζος για να τη συλλυπηθεί για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Μανώλης Γλέζος κρατούσε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, το οποίο παρέδωσε στην Ντόρα. Επίσης παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, που ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε: «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος, έστιν εκείνος ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (σ.σ ακοινώνητος , ανόσιος και απάτρις είναι αυτός που τον φρικιαστικό εμφύλιο πόλεμο αγαπά).

Στο γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Γλέζος έγραφε: «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά συγκινημένος, όπως αναφέρεται σύστησε στην μικρή κόρη του Δάφνη τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: ««Έχεις απεναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.