Στο σπίτι του Λιγνάδη κρυβόταν έγγραφη καταγγελία σε βάρος του για «ερωτικές ιστορίες» στο Αρσάκειο

Στο σπίτι του Λιγνάδη κρυβόταν έγγραφη καταγγελία σε βάρος του για  «ερωτικές ιστορίες» στο Αρσάκειο

Αντί να έχει πάρει τον δρόμο για το γραφείο του εισαγγελέα, κρυβόταν στο σπίτι του Λιγνάδη.

Ο λόγος για μια επιστολή που φέρεται να απευθυνόταν στον «κο πρόεδρο» και κατήγγειλε «ερωτικές ιστορίες» του Δημήτρη Λιγνάδη με μαθήτριες του Αρσακείου, και βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του, όπως αποκάλυψε η Ναταλί Χατζηαντωνίου στο news247

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του news247, η επιστολή αυτή βρέθηκε στο υλικό που είχε κατασχέσει η αστυνομία, αρχές Μαρτίου, στο σπίτι του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και νυν προσωρινά κρατούμενου για βιασμό κατά συρροή.

Η επιστολή, που βρέθηκε εντός του φακέλου και αποκάλυψε η Ναταλί Χατζηαντωνίου, γράφει αυτολεξεί τα εξής:

«Κε Πρόεδρε,

Ξέρω ότι λόγω πολύπλευρης δραστηριότητας δεν παρακολουθείτε στενά τα σχολικά δρώμενα. Ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος όμως έχετε υποχρέωση να γνωρίζετε τα θέματα που έχουν σχέση με τις ηθικές αρχές του σχολείου. Σας μιλώ για το Δ. Λιγνάδη που βρίσκεται εκεί με την ανοχή σας και μερικών άλλων και διευθύνει το θεατρικό τμήμα. Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε ήδη να είχε απομακρυνθεί για να μην παρασύρει και άλλες μαθήτριες σε ερωτικές ιστορίες. Το ξέρουν γονείς, μαθητές, καθηγητές αλλά σιωπούν. Συστηματικά το άτομο αυτό μεταφέρει στο σπίτι του μαθήτριες με όλες τις οδυνηρές συνέπειες. Δώστε δυναμική λύση για να μην συνεχίσουν αυτά τα οδυνηρά περιστατικά. Για τη φήμη τη δική σας και του σχολείου μας».

Όπως εύλογα αναφέρει το ρεπορτάζ «από τα στοιχεία (το λογότυπο του φακέλου της επιστολής, την ένδειξη “Πρόεδρος”, και τον χαρακτηρισμό “πανεπιστημιακός δάσκαλος”) συμπεράναμε πως το γράμμα είχε αποσταλεί στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και Πανεπιστημιακό κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, κατά το διάστημα 1993-2001 όταν ο Λιγνάδης ήταν επικεφαλής στο θεατρικό εργαστήριο των Αρσακείων».

Από την πλευρά του ο κ.,Μπαμπινιώτης σε ερωτήματα που του έθεσε η δημοσιογράφος απάντησε ότι «επαναλαμβάνω και εμμένω στη δήλωσή μου ότι ουδέποτε περιήλθε εις γνώση μου έγγραφη ή προφορική καταγγελία που να αφορά στον Δ. Λιγνάδη. Ως εκ τούτου, προφανώς αγνοώ την ύπαρξη της επιστολής στην οποία αναφέρεστε. Σημειώνω ότι κατά τα λεγόμενά σας είναι μια επιστολή άγνωστου συντάκτη, συνταχθείσα σε άγνωστο χρόνο αφού δεν φέρει ούτε υπογραφή, ούτε ονοματεπώνυμο, ούτε ημερομηνία. Επιχειρείτε την σύνδεση αυτής με εμένα στη βάση του ότι, όπως αναφέρετε, βρέθηκε εντός φακέλου της Φ.Ε. με αποδέκτη τον Δ. Λιγνάδη».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του Αρσακείου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες για έκνομη δραστηριότητα του Δημήτρη Λιγνάδη, σχετική με αυτήν για την οποία έχει προφυλακιστεί, κατά τη διάρκεια που δίδασκε εκεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter