Στο ΣτΕ δύο υπαξιωματικοί που απολύθηκαν λόγω χρήσης κάνναβης και νευρολογικών προβλημάτων

Στο ΣτΕ δύο υπαξιωματικοί που απολύθηκαν λόγω χρήσης κάνναβης και νευρολογικών προβλημάτων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δύο υπαξιωματικοί του Στρατού, οι οποίοι αποτάχτηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και ζητούν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις με τις οποίες απολύθηκαν.

Συγκεκριμένα, από το πειθαρχικό συμβούλιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επιβλήθηκε σε μόνιμο υπαξιωματικό η πειθαρχική ποινή της απόλυσης από το στράτευμα, καθώς του καταλογίστηκε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).

Ο υπαξιωματικός επικαλείται ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών και απλώς ένα βράδυ που είχε πάει με μια παρέα να φάνε έξω, κάποιος άγνωστος του έβαλε στο φαγητό κάνναβη, χωρίς να το αντιληφθεί. Στην συνέχεια έκανε μικροβιολογικές εξετάσεις και ανιχνεύτηκε η ναρκωτική ουσία, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός Στρατού.

Ο αποταχθείς προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία απολύθηκε.

Ο υπαξιωματικός αρνείται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, επικαλούμενος ότι ουδέποτε έκανε, εν γνώσει του, χρήση κάνναβης και αμφισβητεί την εκ μέρους του διάπραξη του συγκεκριμένου πειθαρχικού παραπτώματος.

Ακόμη, αναφέρει ότι από το Στρατοδικείο αθωώθηκε για την δήθεν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ επικαλείται την άριστη μέχρι σήμερα επαγγελματική στρατιωτική του διαδρομή.

Παράλληλα, στο ΣτΕ προσέφυγε μόνιμος λοχίας (ΕΠ.ΟΠ.), ο οποίος μετά από γνωμάτευση της Ανώτατης Στρατιώτης Υγειονομικής Επιτροπής, απολύθηκε λόγω ακαταλληλότητας, η οποία ανάγεται σε νευρολογική πάθησή του.

Μετά από αυτό, προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Στο Εφετείο έχασε τη δικαστική μάχη και στην συνέχεια άσκησε έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αμφισβητώντας την ορθότητα της εφετειακής απόφασης.

Στο ΣτΕ επικαλείται διάφορα ιατρικά πιστοποιητικά και γνωματεύσεις και αμφισβητεί την ύπαρξη της συγκεκριμένης πάθησης, η οποία τον οδήγησε εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter