Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Εξαιρούν μόνο την ισοπεδωμένη Βρίσα

Στο ΣτΕ γονείς από τη Χίο κατά της μοριοδότησης μαθητών από τη σεισμόπληκτη Μυτιλήνη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 11 γονείς μαθητών από τη Χίο που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κατά της υπουργικής απόφασης που όριζε τη διαφορετική μοριοδότηση των μαθητών των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου λόγω των καταστροφικών σεισμών της 12ης Ιουνίου.

Οι εν λόγω γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους αδικήθηκαν από την υπουργική απόφαση, η οποία -κατά τη γνώμη τους- ευνοεί τους μαθητές της Λέσβου. Αν και η Μυτιλήνη υπέστη τις περισσότερες ζημιές από τους σεισμούς, οι Χιώτες γονείς δικαιολογούν τη διαφορετική μοριοδότηση μόνο στους μαθητές της ισοπεδωμένης Βρίσας. Αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ των μαθητών των δύο νησιών προσκρούει - κατά τους προσφεύγοντες - σε συνταγματικές αρχές.

Οι προσφεύγοντες γονείς θεωρούν ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση με την οποία μοριοδοτήθηκαν οι μαθητές των τεσσάρων νησιών, Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών, είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, ενώ προσκρούει ευθέως σε βασικά άρθρα του Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.