Στο ΣτΕ η κόντρα ΕΣΡ – ΣΚΑΙ για το Survivor

Στο ΣτΕ η κόντρα ΕΣΡ – ΣΚΑΙ για το Survivor

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει την ώρα προβολής του παιχνιδιού επιβίωσης που προβάλλεται στον ΣΚΑΙ.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά τη διένεξη που ανέκυψε μεταξύ του ΕΣΡ και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στον οποίο προβάλλεται η εκπομπή Survivor.

Η Ολομέλεια του ΕΣΡ επέβαλε στον ΣΚΑΙ την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των ανηλίκων.

Κατά το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης του ΕΣΡ η παράβαση ΣΚΑΙ αφορά στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Έτσι, κατά το ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν τις 9 μ.μ. Ακόμη, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΙ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική αυτή παράβαση.

Το Survivor είναι παγκοσμίως γνωστό πρόγραμμα οικογενειακής τηλεθέασης (ψυχαγωγία σε συνέχειες), υποστηρίζει ο ΣΚΑΙ και έχει προβληθεί στη χώρα μας κατά το παρελθόν από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν τις 9μ.μ. χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση.

Υποστηρίζει επίσης ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την επίμαχη εκπομπή με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

Επικαλείται επίσης το κανάλι στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και από αυτά παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter