Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Ιωάννης Αναστασάκης κατά Λίνας Μενδώνη για την εκδίωξή του από ΚΘΒΕ

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Ιωάννης Αναστασάκης κατά Λίνας Μενδώνη για την εκδίωξή του από ΚΘΒΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ,για την παύση του από καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με απόφαση Λίνας Μενδώνη, προσέφυγε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Ιωάννης Αναστασάκης.

Ο πρώην πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος , που όπως έχει γραφτεί έμαθε για την καρατόμηση του από τηλεφώνημα δημοσιογράφου και σε σχετικές δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για «προσβλητικό τρόπο αποπομπής” , ζητά με αίτηση του από το ΣτΕ να κρίνει άκυρη την σχετική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού ,Λίνας Μενδώνη.

Στην αίτηση ακύρωσης που υπέβαλλε στο ΣτΕ ο κ. Αναστασάκης υποστηρίζει ότι η απόφαση της υπουργού είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση παύθηκε η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Ιωάννη Αναστασάκη, και στην θέση του τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Νικόλαος Κολοβός, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της θητείας του αποπεμφθέντος, δηλαδή μέχρι τις 17.11.2021.

Με απόφαση της κ. Μενδώνη παύθηκαν από τα καθήκοντα τους και τα μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.      

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter