Στο ΣτΕ την Παρασκευή τα αναδρομικά 2.500 συνταξιούχων

Στο ΣτΕ την Παρασκευή τα αναδρομικά 2.500 συνταξιούχων

Συνταξιούχοι από όλη την την Ελλάδα θα παραβρεθούν την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα, καθώς η υπόθεση οδηγήθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για οριστική κρίση λόγω και των αντικρουόμενων δικαστικών αποφάσεων που εξέδιδαν κατώτερα δικαστήρια.  

Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ με τη συμμετοχή συνταξιούχων από όλη την χώρα. Στην Αθήνα θα φτάσουν αύριο και συνταξιούχοι, μέλη του σωματείου «Η Συσπείρωση» από τη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ο πρόεδρος του σωματείου «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης επισήμανε ότι:  «Ο ΕΦΚΑ, δηλαδή η κυβέρνηση, ζητάει από το ΣτΕ να ξανασυνεδριάσει, για να καταργήσει τη δική του απόφαση του 2015. Είναι αδιανόητο να επανασυζητείται μια υπόθεση που έκλεισε με τις αποφάσεις του 2015 της ολομέλειας του ΣτΕ».

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων τόνισαν ότι: «πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι απεβίωσαν από το 2015», χωρίς να πάρουν αναδρομικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές αιτήσεις ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο και με αυτές οι συνταξιούχοι διεκδικούν επιστροφή των αναδρομικών από τις περικοπές του 2012 και εντεύθεν,που ανέρχονται συνολικά σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα αναδρομικά που θα κριθούν στην πιλοτική δίκη του ΣτΕ αφορούν όλους τους συνταξιούχους, δηλαδή Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΟΓΑ. Αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης τα δώρα που δίδονταν έως το 2012 .

Ο ΕΦΚΑ από την πλευρά του αφήνει ανοικτό παράθυρο μόνο για καταβολή αναδρομικών ενός δεκαμήνου, δηλαδή από την έκδοση της προηγούμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2015 έως και την ψήφιση του επίμαχου νόμου Κατρούγκαλου το 2016.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter