Στο «στόχαστρο» Politico και El Pais το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για σκάνδαλα διαφθοράς

Στο «στόχαστρο» Politico και El Pais το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για σκάνδαλα διαφθοράς
Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/DrMarioVoigt/photos

Στο «στόχαστρό» τους βάζουν El Pais και Politico το Ευρωπαϊκό Λαΐκό Κόμμα για την υπόθεση διαφθοράς που αφορά τον Μάριο Βόιτ, στενό συνεργάτη και υπεύθυνο της ψηφιακής καμπάνιας του Μάνφρεντ Βέμπερ για το ΕΛΚ στις ευρωεκλογές του 2019, στον απόηχο της εφόδου των βελγικών και γερμανικών αρχών στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Αμφότερα τα δύο μέσα αφήνουν υπόνοιες για σοβαρές επιπτώσεις στο ΕΛΚ από ένα νέο σκάνδαλο που φαίνεται μάλιστα να «αγγίζει» του περιβάλλον του επικεφαλής τους, μόλις έναν χρόνο πριν τις ευρωεκλογές.

«Η έρευνα στα γραφεία του ΕΛΚ στη rue du Commerce, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Ευρωκοινοβούλιο, υπόσχεται να ταράξει για άλλη μια φορά τα νερά της βελγικής πρωτεύουσας κι ενώ απομένει μόνο ένας χρόνος για τις νέες ευρωεκλογές» τονίζει μεταξύ άλλων η ισπανική εφημερίδα El Pais στο ρεπορτάζ της υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό συνδέεται με εν εξελίξει έρευνες στη Θουριγγία.

Παράλληλα το Politico σημειώνει πως «υπάρχει ζήτημα μεταξύ ατόμου που εργαζόταν για το ΕΛΚ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του 2019 και ενός εκ των υπεργολάβων στη Γερμανία».

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του, το ΕΛΚ παρουσιάζει «εντέχνως» τον Βόιτ ως εξωτερικό συνεργάτη σε διαρροές μετά την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τo Εuractiv, η αστυνομία κατάσχεσε από τα γραφεία του ΕΛΚ υπολογιστές που σχετίζονται με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για φερόμενη διαφθορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του 2019.

Ο Μάριο Βόιτ ήταν ο υπεύθυνος της ψηφιακής εκστρατείας του ηγέτη του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του 2019.

Πηγή: Politico, El Pais

Διαβάστε επίσης:

Ανακρίνεται από τη βελγική και γερμανική αστυνομία ο σύμβουλος καμπάνιας του Βέμπερ

Euractiv: Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter