Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ

Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στενός σύμβουλος του στον Λευκό Οίκο και η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (RΝC) κλιμάκωσαν τις φραστικές τους επιθέσεις ενάντια στον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ που δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί τον Τραμπ «ακατάλληλο από ηθική άποψη» για να ασκεί το προεδρικό αξίωμα.

Ο Κόμεϊ καθαιρέθηκε πριν περίπου ένα χρόνο εν μέσω έρευνας του FBI για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και μεταδόθηκε χθες ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Τραμπ είναι επικίνδυνος, «ακατάλληλος από ηθική άποψη» για να ασκεί το αξίωμα, και κάνει «τρομακτική ζημιά» στους θεσμικούς κανόνες. Παράλληλα είπε πως ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος να είναι ευάλωτος σε εκβιασμό από τη Ρωσία.

Το βιβλίο του Κόμεϊ με τίτλο: A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership, στο οποίο ο πρώην διευθυντής του FBI σκιαγραφεί με βιτριολικό τρόπο το πορτρέτο του Τραμπ κυκλοφορεί αύριο Τρίτη στις ΗΠΑ.

Αντιδρώντας στο περιεχόμενο του βιβλίου, σε σειρά οργισμένων αναρτήσεων του ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Κόμεϊ μεταξύ άλλων «γλίτσα», «βύσμα» και ότι «θα μείνει στην ιστορία ως ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ διευθυντής του FBI στην ιστορία, μακράν!»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για κάποια αξιόποινη πράξη και ο Κόμεϊ δεν έχει κατηγορηθεί για επιλήψιμες πράξεις από τις νομικές αρχές. Μάλιστα, ενδέχεται να παραστεί ως μάρτυρας για οποιεσδήποτε κατηγορίες παρεμπόδισης της δικαιοσύνης τις οποίες εξετάζει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά την ενδεχόμενη σύμπραξη της Ρωσίας με το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Η Μόσχα, ο Τραμπ και ο Λευκός Οίκος αρνούνται οποιαδήποτε παρατυπία.

Τα τελευταία οργισμένα tweet του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα ήταν μέρος μιας σειράς επιθέσεων των Ρεπουμπλικάνων και του Λευκού Οίκου ενάντια στον Κόμεϊ, με τις οποίες προσπάθησαν να τον δυσφημίσουν και να τον παρουσιάσουν ως έναν απογοητευμένο εργαζόμενο.

«Αυτός είναι κάποιος που δίνει μια αναθεωρητική εκδοχή της ιστορίας…ο πρόεδρος είναι αναστατωμένος που αυτό το άτομο είναι πάντα ικανό να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του», δήλωσε σήμερα η Κέλιαν Κόνγουεϊ, στενή σύμβουλος του προέδρου στο ABC News.

Η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (RΝC) δημιούργησε έναν ιστότοπο (https://lyincomey.com), (ψεύτης Κόμεϊ) χρησιμοποιώντας την προσβλητική έκφραση που πρώτος χρησιμοποίησε σε tweet του ο Τραμπ για να επιτεθεί στον πρώην διευθυντή.

«Αυτός είναι κάποιος που θέλει μισθό», δήλωσε η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, πρόεδρος της RΝC στο CNN.

«Πήρε τις ιδιωτικές συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο για να βγάλει χρήματα από αυτές. Πιστεύω ότι αυτό είναι δυσφημιστικό και θα το αποκρούσουμε», τόνισε.

Το βιβλίο του Κόμεϊ βρίσκεται στη λίστα των ευπώλητων βιβλίων της Amazon τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και από σήμερα το πρωί βρίσκεται στην 20η θέση των πωλήσεων της εταιρείας σε βιβλία της κατηγορίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter