Στο στόχαστρο του Μαξίμου και ο Άδωνης Γεωργιάδης – Ο Μαρινάκης τον «άδειασε» για την ακρίβεια

Στο στόχαστρο του Μαξίμου και ο Άδωνης Γεωργιάδης – Ο Μαρινάκης τον «άδειασε» για την ακρίβεια

Σε μετρ του αδειάσματος υπουργών εξελίσσεται ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αφού μετά τον Γιώργο Φλωρίδη για την ασυλία των τραπεζιτών και τον Νότη Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία και την… μη κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, άδειασε και τις αστειότητες του Άδωνη Γεωργιάδη για την ακρίβεια και την σύνδεσή της με την -δήθεν- ακυβερνησίας της χώρας.

Ήταν μόλις πριν από δύο ημέρες που ο υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης, κληθείς σε τηλεοπτική του συνέντευξη να δώσει απαντήσεις για την συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών, επινόησε μία νέα δικαιολογία και δήλωσε πως «η μεγάλη άνοδος των τιμών έγινε το μήνα που λείψαμε από την κυβέρνηση. Λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια». Μάλιστα, μία ημέρα αργότερα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξαναχτύπησε, υποστηρίζοντας πως όλες οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ έγιναν «όταν σταμάτησα να πηγαίνω γιατί παραιτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και μείναμε στην υπηρεσιακή».

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητικό αλαλούμ δίχως τέλος: Διπλό άδειασμα στον… έφιππο Μηταράκη για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Για το θέμα και τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σε εμφανή αμηχανία, πήρε σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα Γεωργιάδη, αποκαθηλώνοντας ουσιαστικά το αφήγημα περί ευθύνης της ακυβερνησίας στο συνεχιζόμενο ράλι ακριβείας.

«Ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης δήλωσε, προχθές, πως η μεγάλη άνοδος των τιμών έγινε τον μήνα που λείψαμε από την Κυβέρνηση. “Λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια”. Δεν είναι εισαγόμενη η ακρίβεια πια;» ήταν η ερώτηση που υπέβαλλε το documentonews.gr στον Παύλο Μαρινάκη, με το άδειασμα ενός ακόμα υπουργού να αποτελεί γεγονός, και μάλιστα, σε ένα κρίσιμο ζήτημα για την κυβέρνηση όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Νομίζω ότι αυτό που λέτε δεν οδηγεί στο συμπέρασμα το οποίο κάνετε. Δεν οδηγήθηκε ούτε ο Υπουργός σε αυτό το συμπέρασμα» μας κατηγόρησε αρχικά ο εκπρόσωπος παρότι απλώς παραθέσαμε κάποια από τα λόγια του υπουργού, με τη συνέχεια να πιστοποιεί πως άλλη είναι η πραγματικότητα για το Μέγαρο Μαξίμου και άλλο για τον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Είναι προφανές ότι είναι εισαγόμενη η ακρίβεια. Είναι μια εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, η οποία πλέον κρατά αρκετούς μήνες. Για τη χώρα μας, ευτυχώς ο δείκτης του πληθωρισμού βαίνει συνεχώς μειούμενος. Υπάρχει ακόμα το ζήτημα του πληθωρισμού τροφίμων που είναι υψηλός, αλλά είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Γι΄αυτό και συνεχίζονται οι στοχευμένες κινήσεις της Κυβέρνησης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Φαίνεται λοιπόν πως εκτός από το τι θα πράξουν με την ασυλία των τραπεζιτών που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, το τι θα κάνουν με την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα… άλογα που θέλουν να βγάλουν στους δρόμους, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούν να αποφασίσουν και τα αίτια της ακρίβειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter