Στο «στόχαστρο» του Predator και υπάλληλοι της ΕΥΠ

Στο «στόχαστρο» του Predator και υπάλληλοι της ΕΥΠ

Νέα στοιχεία για τη δράση του Predator έρχονται στο «φως», με το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης να «απλώνεται» ακόμη και εντός της ΕΥΠ, πλην των πολιτικών και των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συνακτών, έλαβε χώρα επιχείρηση παγίδευσης μέσω Predator στα κινητά τηλέφωνα δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ, περιστατικό που συνέβη λίγο διάστημα μετά την απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και μετά την υπόθεση του Θανάση Κουκάκη.

Οι δύο υπάλληλοι που μπήκαν στο «στόχαστρο» ανήκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην «κατηγορία των μη εύκολα χειραγωγίσιμων», με την πρώτη απόπειρα να λαμβάνει χώρα στις 25 Νοεμβρίου του 2021. Στο κινητό του ενός υπαλλήλου, εστάλη μήνυμα από άγνωστο αριθμό που ανέφερε: «Κοριτσάκι μου, με θυμάσαι;», συνοδευόμενο από youtube link.

Άλλη υπάλληλος της ΕΥΠ, αποκαλύπτει ότι την ίδια περίοδο δέχθηκε επίσης μήνυμα που έγραφε ότι «Θα βγουν όλα στη φόρα με αυτούς σε λίγο καιρό». Μήνυμα που συνοδευόταν από link που παρέπεμπε παραπλανητικά σε σύνδεσμο που έμοιαζε με αντίστοιχο γνωστού ΜΜΕ. Στην ίδια υπάλληλο ήρθε και νέο μήνυμα που ανέφερε: «Η φωτιά που ανάψατε στο τέλος θα σας κάψει».

Οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ, σύμφωνα με την «ΕφΣυν», δεν έκαναν κλικ στα links που εστάλησαν και έτσι απέφυγαν από το να εγκατασταθεί το λογισμικό παρακολούθησης στο κινητό τους.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι τα εν λόγω μηνύματα εστάλησαν την περίοδο όπου οι δύο υπάλληλοι είχαν στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας το ότι μετακινήθηκαν σε θέσεις δίχως αντικείμενο εργασίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter