Στο «Σωτηρία» 10 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο Νέας Μάκρης – 101 ετών η γηραιότερη

Στο «Σωτηρία» 10 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο Νέας Μάκρης – 101 ετών η γηραιότερη

Στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν διακομιστεί 10 ηλικιωμένοι που έμεναν στο γηροκομείο «Ευ Ζην» της Νέας Μακρής και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό. Όπως αναφέρεται οι ηλικιωμένοι είναι σε καλή κατάσταση.

Πρόκειται για γυναίκες στην πλειονότητα τους με την γηραιότερη μάλιστα να είναι 101 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον covid 19 στο γηροκομείο, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο.

Το γηροκομείο επισκέφθηκε νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Ο καθηγητής συνομίλησε με όλους τους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο, τους έδωσε οδηγίες ενώ το ίδιο συνέβη και στο προσωπικό για το πώς να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ελέγχους σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής διευκρινίζοντας ότι όσοι μπαίνουν και βγαίνουν στον οίκο ευγηρίας στο Μάτι θα ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους κάθε δύο ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα από χθες το βράδυ.

Ανησυχία και από τους οικισμούς Ρομά

Έντονη είναι η αγωνία και η ανησυχία που που υπάρχει για εξάπλωση του ιού και σε οικισμούς Ρομά, αφού μετά τον οικισμό στην περιοχή Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε ένα παιδί μόλις 15μηνών από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης το οποίο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, το παιδί αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου της οικογένειας ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η εικόνα και το τυχόν επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στον οικισμό. Στην περιοχή είχε μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι της Κυριακής.

Σήμερα, Μ. Δευτέρα, αναμένονται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση περαιτέρω μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού στον οικισμό «Ρομά» του Δροσερού Ξάνθης, 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter