Στο σχέδιο κυβερνητικής αποσταθεροποίησης εντάσσει την επίθεση κατά Κατσίκη ο Βούτσης

Στο σχέδιο κυβερνητικής αποσταθεροποίησης εντάσσει την επίθεση κατά Κατσίκη ο Βούτσης

Τις κλιμακούμενες επιθέσεις που ξεκίνησαν έξω από τη Βουλή κατά τη ψηφοφορία της πρότασης δυσπιστίας, συνεχίστηκαν στο Πολιτισμικό Κέντρο Τούμπας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τελευταίο επεισόδιο την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη συνέδεσε ο πρόεδρος της Βουλής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εντάσσονται στο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας που απεργάζονται επιχειρηματικά συμφέροντα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Μαξίμου.

«Πληροφορήθηκα ότι έγινε μία προσπάθεια επίθεσης σε γραφείο βουλευτού» είπε για την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, από κουκουλοφόρους. «Θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτά που σας είχα πει προ ημερών όταν είχαμε την πρόταση δυσπιστίας και η Βουλή είχε δεχθεί πρωτοφανή επίθεση επί τρεις ώρες από ολιγάριθμες αλλά πολύ βίαιες ομάδες που απετράπη από τη φρουρά της Βουλής» τόνισε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπογραμμίζοντας πως το προηγούμενο Σάββατο στον προαύλιο χώρο της Βουλής μαζεύτηκαν όγκοι μαρμάρων, μετάλλων, βιδών και ξύλων που πετούσαν ακροδεξιά στοιχεία.

«Από τότε κύλησε νερό στο αυλάκι και είμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός φαινομένου. Ολιγάριθμες ομάδες βίας και εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου» επισήμανε και εξήγησε πως το κλίμα αυτό έχει στόχο να πλήξει την ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών. Κάλεσε δε σε «πάνδημη αποδοκιμασία» από κάθε πολιτική δημοκρατική δύναμη, χωρίς συμψηφισμούς και «όχι χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες».

Η τελευταία αποστροφή του κ. Βούτση μεταφράζεται και ως έμμεσο καρφί κατά της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας απελευθέρωσε ακραίες δυνάμεις από το εσωτερικό της, με βουλευτές να κάνουν λόγο για εθνική μειοδοσία και εσχάτη προδοσία για το ονοματολογικό, ενώ παράλληλα αγωνιώδης ήταν η προσπάθεια υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ να παραταθεί η διαδικασία έως το βράδυ προκειμένου να συμπέσει η ψηφοφορία με το συλλαλητήριο που κυριάρχησαν τα ακροδεξιά στοιχεία.

«Αυτό πιστεύω ότι θα είναι αρκετό για να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «τα άλλα είναι επιχειρησιακά. Εγώ μιλώ πολιτικά εκ μέρους της δημοκρατικής επαγρύπνησης που όλοι πρέπει να έχουμε. Μέσα σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε καμία ομάδα –εν προκειμένω ακροδεξιά ομάδα– για να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες».

«Ενδεχομένως»

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι πρόσφατες επιθέσεις -που ξεκίνησαν από την κορύφωση της διαδικασίας της πρότασης δυσπιστίας έξω από τη Βουλή και πλέον φτάνουν έως την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του κ. Κατσίκη- εντάσσονται στο καταγγελλόμενο από το Μαξίμου σχέδιο κυβερνητικής αποσταθεροποίησης, ο κ. Βούτσης δεν απέκλεισε το εν λόγω σενάριο, λέγοντας με νόημα «ενδεχομένως…». Μάλιστα, τόνισε πως καταβάλλεται προσπάθειες έτσι ώστε οι βουλευτές να μην ασκούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter