Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

Ηχηρή αλλαγή σκυτάλης στην εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει τακτικό μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη πριν από τις εσωκομματικές εκλογές και μάλιστα πριν από τον α΄γύρο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι βουλευτές, ποια καθήκοντα θα ήθελε να αναλάβει σε επιτροπές, ορίζοντας την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως εκείνη της επιλογής του. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ως αναπληρωματικό μέλος αναλαμβάνει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρένα Δούρου.

Ηταν γνωστό ότι η αλλαγή σκυτάλης θα γινόταν μετά τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν και αξίζει να επισημανθεί ότι άμεσα μετά την εκλογή ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσωπείτο από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, μέχρι πριν από την παραίτησή του από όλα τα συλλογικά όργανα, την περίοδο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2023, και από τη βουλευτή Νίνα Κασιμάτη, μέχρι τώρα.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter