Στo συνέδριο του IPI για τη διαδικτυακή παρενόχληση με κορυφαία διεθνή ΜΜΕ το koutipandoras.gr και το Documento

Στo συνέδριο του IPI για τη διαδικτυακή παρενόχληση με κορυφαία διεθνή ΜΜΕ το koutipandoras.gr και το Documento

Σε συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας IPI, μιας από τις παλαιότερες και σημαντικότερες δημοσιογραφικές οργανώσεις στον κόσμο θα συμμετέχουν ύστερα από πρόσκληση το koutipandoras.gr, το documentonews.gr και το Documento.

Θέμα του συνεδρίου που ξεκινάει αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου, είναι η δημιουργία πρωτοκόλλων προκειμένου να αντιμετωπίζεται στις αίθουσες σύνταξης η διαδικτυακή παρενόχληση που απευθύνεται σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και στρέφεται εναντίον ενός ολόκληρου δημοσιογραφικού οργνανισμού.

Το συνέδριο πρόκειται να παρουσιάσει τις υπάρχουσες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση τέτοιων παρενοχλήσεων, ενώ έχει στόχο να φέρει σε επαφή δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες από το πώς αντιμετώπισαν τέτοια περιστατικά.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι – εκπρόσωποι από επιλεγμένα μεγάλα διεθνή ευρωπαϊκά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των BBC, The Times, Süddeutsche Zeitung, The Suday Times, Der Standard, The Sun, NOS, Público, κ.ά..

Εκ μέρους του koutipandoras.gr και του Documento, που είναι και τα μοναδικά ελληνικά ΜΜΕ που λαμβάνουν μέρος, θα συμμετέχει ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρηγόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το IPI έχει εκδώσει ανακοινώσεις στήριξης σε πολλές περιπτώσεις διώξεων που υπέστησαν δημοσιογράφοι του Documento και του koutipandoras.gr, βοηθώντας έτσι στο να μάθουν πολίτες και δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα η ελευθερία του Τύπου, ενώ έχει ρόλο συμβούλου για ζητήματα ελευθερίας του Τύπου στον ΟΗΕ, την UNESCO και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter