Στο Σύνταγμα το Παναγροτικό Συλλαλητήριο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (Photos)

Στο Σύνταγμα το Παναγροτικό Συλλαλητήριο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (Photos)

Στη Βουλή βρίσκονται αυτήν την ώρα οι αγρότες, αντιπροσωπεία των οποίων πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι αγρότες μοίρασαν λάχανα στους περαστικούς. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, στην πλατεία Βάθη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με ομιλίες των εκπροσώπων των μπλόκων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ. Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «οι αγρότες στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους», ενώ και πρόσθεσε ότι «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπαράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε, μεταξύ άλλων, πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας, που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο δίνουν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας, ενώ απέχουν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι αύριο το απόγευμα θα λάβουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

Η συνάντηση θα γίνει στις 16.00, στα γραφεία της αντιπροεδρίας, στην Οδό Ζαλοκώστα και εκτός από τον Γιάννη Δραγασάκη, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Κύρια αιτήματα των αγροτών, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι μεταξύ άλλων η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετος λογαριασμός στο ύψος των 15.000 ευρώ και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter