Στο συντριβάνι της Ομόνοιας… πανδαισία κονδυλίων

Στο συντριβάνι της Ομόνοιας… πανδαισία κονδυλίων

Ήρθε η ώρα να εκτοξευθούν σαν πίδακες νερού τα κονδύλια για συντήρηση του Μπακογιάννειου νερού στην καρδιά της Αθήνας. Οταν πρωτολειτούργησε το συντριβάνι της Ομόνοιας, μετά τον ανασχεδιασμό της πλατείας τον Μάιο του 2020, η δημοτική Αρχή Μπακογιάννη εκτόξευε στοιχεία για τη μοναδικότητά του, μαζί με την εξασφάλιση χορηγιών για την ανακατασκευής της πλατείας.

Με λίγα λόγια πλάσαρε επικοινωνιακά ότι από τη μια δεν είχε οικονομική επιβάρυνση ο Δήμος και από την άλλη ότι το συντριβάνι ήταν φορτωμένο με …ρεκόρ. Ομως, τώρα έρχεται ο λογαριασμός της συντήρησης που έχει την δική του (μόνιμη) περιοδικότητα -ετήσια αρχικά. Την περασμένη Ανοιξη η δημοτική Αρχή περιέγραφε το τεράστιο συντριβάνι της Ομόνοιας με όρους… διαστασιολόγησης (πέρα από τις λεκτικές εκφράσεις για πανδαισία φωτός, χρώματος και παιχνιδισμάτων του υγρού στοιχείου). Εχει διάμετρο τριάντα μέτρων, ο κεντρικός πίδακας μπορεί να εκτοξεύει το νερό ακόμα και σε ύψος είκοσι μέτρων και συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς. Στο τοπ-τεν της πανδαισίας η σκιαγράφηση του “τεράστιου”: το συντριβάνι της Ομόνοιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε την εξειδίκευση κατανομής πίστωσης ποσού 37.190,08 ευρώ στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021, για τον άμεσο καθαρισμό των υδάτινων στοιχείων της πλατείας Ομονοίας και τη διατήρηση της καλής λειτουργίας τους, συνολικής διάρκειας δώδεκα μηνών. Η σύμβαση, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο συντήρησης και επισκευής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πιδάκων, επικεντρώνεται στις διαδικασίες καθαρισμού του νερού. Πανδαισία κονδυλίων στον υδάτινο κόσμο της Ομόνοιας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter