Στο θρόνο η Βραζιλία, 3-1 το Περού – Δεν χαιρέτησε ο Μαρκίνιος τον Μπολσονάρο

Στο θρόνο η Βραζιλία, 3-1 το Περού – Δεν χαιρέτησε ο Μαρκίνιος τον Μπολσονάρο

Η Βραζιλία κατέκτησε το 9ο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της επικρατώντας με 3-1 του Περού στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Μαρτακανά. 

Η οικοδέσποινα επέστρεψε στο θρόνο μετά από 12 χρόνια και είχε για πρωταγωνιστή τον Ζέσους, ο οποίος σκόραρε, έδωσε ασίστ και αποβλήθηκε.

Το σκορ άνοιξε στο 15’ ο Εβερτον, μετά από σέντρα του Ζέσους. Στο 41’ η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τιάγκο Σίλβα και ο Γκερέρο ισοφάρισε. Αυτό ήταν το πρώτο (και τελευταίο) γκολ που δέχθηκε η σελεσάο στο Κόπα Αμέρικα. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Ζέσους εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ζαμπράνο και έδωσε ξανά προβάδισμα στην Βραζιλία. Ο σκόρερ στο 70’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι στο 90’ πέτυχαν και τρίτο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ριτσάρλισον (ο Σαμπράνο έσπρωξε τον Εβερτον μέσα στην περιοχή του Γκαγιέσε).

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, βρέθηκε στο βάθρο για να συγχαρεί τους νικητές. Εκεί τον περίμενε μία έκπληξη. Ο Μαρκίνιος απέφυγε επιδεικτικά να δώσει το χέρι του στον πρόεδρο της χώρας, σε μία κίνηση με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Άλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Κουτίνιο (77’ Μιλιτάο), Εβέρτον (93’ Άλαν), Γκάμπριελ Ζεσούς, Φιρμίνο (75’ Ριτσάρλισον).

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Αμπράμ, Τράουσο, Τάπια (82’ Γκονσάλες), Γιοτούν (78’ Ρουντίας), Καρίγιο (86’ Πόλο), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter