Στο «τραπέζι» η επέκταση της υποχρεωτικότητας – Μόνο με εμβολιασμένους τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα (Video)

Στο «τραπέζι» η επέκταση της υποχρεωτικότητας – Μόνο με εμβολιασμένους τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα (Video)

Η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας φέρεται να εισηγείται την απόφαση να χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης μόνο μετά από μοριακό τεστ και όχι rapid (όπως ισχύ μέχρι σήμερα), καθώς όπως επισημαίνεται, τα PCR τεστ είναι πολύ πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα rapid.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, η Επιτροπή εξέτασε και το ενδεχόμενο να μειωθεί η χρονική ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης, ωστόσο σχετική απόφαση θα ληφθεί όταν θα υπάρξουν περισσότερα δεδομένα για τη μετάλλαξη «Όμικρον».

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε και σε ακόμη μία εισήγηση της επιτροπής προς το υπουργείο Υγείας που έχει να κάνει με τα θεματικά πάρκα ενόψει Χριστουγέννων.

Η εν λόγω εισήγηση αφορά σε όσους θα εργαστούν στα χριστουγεννιάτικα πάρκα, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόσθεσε αναφερόμενος στα θεματικά πάρκα ότι «κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέα αναζωπύρωσης».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την εργασία. Αντίθετα μπορεί κάποιος να πηγαίνει στη δουλειά του κανονικά κάνοντας όμως δύο rapid τεστ την εβδομάδα. Μοναδική εξαίρεση οι υγειονομικοί.

Τέλος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφερόμενος στην διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter