Ενεργειακή κρίση: Στο «τραπέζι» η μείωση ωραρίου στα καταστήματα – Οι διαβουλεύσεις και οι προτάσεις

Ενεργειακή κρίση: Στο «τραπέζι» η μείωση ωραρίου στα καταστήματα – Οι διαβουλεύσεις και οι προτάσεις

Οι απρόβλεπτες συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και η αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, φέρνουν επί τάπητος ακόμη και διαβουλεύσεις για αλλαγή των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας.

Η εν λόγω πρόταση φέρεται να «κερδίζει» πόντους στις τάξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ήδη βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με εμπορικούς συλλόγους, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να «κοπούν» ορισμένες ώρες από τη λειτουργία των καταστημάτων, όσον αφορά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που κατέθεσε σχετική πρόταση για τη λειτουργία των καταστημάτων από την προσεχή Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα προτείνεται το εξής ωράριο.

  • Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
  • Τρίτη: 10:00 έως 19:00
  • Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
  • Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
  • Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
  • Σάββατο: 10:00 έως 16:00

Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου για εξοικονόμηση ενέργειας βρίσκει αρνητικούς πολλούς φορείς στο εμπόριο, που «φωνάζουν» για περαιτέρω μείωση στα ήδη μειωμένα έσοδα, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν ελέω ακρίβειας.

Η κυβέρνηση αναμένεται να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των εκπροσώπων από κλάδους καταστημάτων, προκειμένου να προχωρήσει σε τελικές αποφάσεις. Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, με εκπροσώπους πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ, οι οποίοι σε πρώτη φάση έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πιθανότητα του να «ψαλιδιστούν» οι ώρες λειτουργίας.






Διαβάστε επίσης: «Μαύρες» προβλέψεις για ελαιόλαδο, φέτα, γαλακτοκομικά με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter