Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός καθώς τα νούμερα δεν τους βγαίνουν

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός καθώς τα νούμερα δεν τους βγαίνουν

Καθώς ο στόχος για επίτευξη εμβολιαστικής ανοσίας σε ποσοστό 70% των Ελλήνων μέσα στο καλοκαίρι ολοένα και απομακρύνεται και η κυβέρνηση βλέπει και πάλι τα σχέδιά της να ναυαγούν, η συζήτηση για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους «φουντώνει» στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο αναζητά τρόπους να πείσει τους δύσπιστους ή διστακτικούς να εμβολιαστούν.

Οι ειδικοί κρούουν συνεχώς το καμπανάκι πως αν δεν αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών τότε ένα τέταρτο κύμα από το φθινόπωρο θεωρείται αναπόφευκτο, σενάριο που φοβίζει την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ενώ οι πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί  σταδιακά θα απολαμβάνουν μεγαλύτερες ελευθερίες και καλύτερα προνόμια. 

«Oυδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Τα προνόμια που εξετάζονται

H Επιτροπή Βιοηθικής θα καταθέσει σε λίγες μέρες τις προτάσεις της στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελματικών κατηγοριών και τους επιπλέον βαθμούς ελευθερίας, που θα απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι. Τα προνόμια που βρίσκονται ακόμα υπό εξέταση θα σχετίζονται κυρίως με την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα σε εστιατόρια, σε μπαρ, σε θεατρικές παραστάσεις, σε μουσικές σκηνές, σε χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων κ.α., απαλλαγή από την υποχρέωση διενέργειας self test μια φορά την εβδομάδα για εργασία, γυμναστήρια, ταξίδια εντός Ελλάδας χωρίς την υποχρέωση μοριακού τεστ ή self test.

Ποιοι θα υποχρεωθούν να εμβολιαστούν

Επιπλέον, αφού δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Βιοηθικής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καθιερώσει όσο το δυνατόν συντομότερα, ίσως και εντός του καλοκαιριού τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών καθώς και των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, όπως επισημοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter