Στο βιβλίο των ηρώων…

Στο βιβλίο των ηρώων…
Twitter: officialsscnapoli

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Πελέ, ο επίσημος λογαριασμός της Νάπολι ανάρτησε μία από τις πιο συγκινητικές -και συνάμα σημειολογικές- εικαστικές δημιουργίες. Ο Βραζιλιάνος μάγος και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, βαδίζουν χέρι – χέρι προς την αιωνιότητα, κερδίζοντας επάξια τις ωραιότερες θέσεις στον ποδοσφαιρικό «παράδεισο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SSC Napoli (@officialsscnapoli)


Πελέ και Μαραντόνα υπήρξαν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που ανάγκασαν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να βγάλει την αμείλικτη «ζυγαριά» της σύγκρισης, τροφοδοτώντας αμέτρητες κουβέντες σχετικά με το ποιος υπερείχε του άλλου, έστω κι αν οι δυο τους δεν συναντήθηκαν στο γήπεδο, ως μέλη διαφορετικών γενεών.

Το πρώτο σπουδαίο ποδοσφαιρικό δίπολο δημιούργησε τον δικό του μύθο, ξεπερνώντας τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Πέραν του βασικού ερωτήματος, για το ποιος «μιλούσε» καλύτερα στη μπάλα, τέθηκαν στην πορεία των ετών κι άλλες παράμετροι. Η προσωπική ζωή, οι σχέσεις με την εξουσία, οι δημόσιες τοποθετήσεις μπήκαν και αυτές στο «ζύγι», μαζί με το… άλυτο χάσμα των γενεών, όπου οι παλαιότεροι επέλεγαν σχεδόν… παμψηφεί τον Πελέ, την ώρα που οι νεότεροι έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μαραντόνα.

Ο παράδεισος του ποδοσφαίρου έχει ανοίξει τις πύλες του για δεκάδες σπουδαίους «προφήτες» του αθλήματος. Ο Αλφρέντο ντι Στέφανο, ο Φέρεντς Πούσκας ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Εουσέμπιο, ο Τζορτζ Μπεστ, ο Σόκρατες, ο Γκερντ Μίλερ, όλοι πρόσθεσαν το λιθαράκι τους στην ισχυροποίηση του μύθου που περιβάλλει το δημοφιλέστερο επί γης άθλημα. Ωστόσο, οι δύο κύριοι που απεικονίζονται στη συγκινητική εικαστική δημιουργία της Νάπολι δικαιωματικά τοποθετούνται ένα σκαλί πιο ψηλά, φυσικά με τις ευλογίες των υπολοίπων σπουδαίων της λίστας.

Από το απόγευμα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2022, όταν και γνωστοποιήθηκε ότι «έφυγε» ο μάγος της Βραζιλίας, έκλεισε οριστικά το πρώτο μεγάλο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής βίβλου των ηρώων που «εξέπεμψαν» σήμα παγκόσμιας εμβέλειας και έβαλαν την ανθρωπότητα -για πρώτη φορά- στη διαδικασία να απαντήσει για το «ποιος είναι ο καλύτερος».

Ένα κεφάλαιο που φέρει φαρδιά – πλατιά τις υπογραφές του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο και του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter