Στο χαμηλότερο σημείο από το 1997 οι αποδόσεις του 5ετούς ομολόγου

Στο χαμηλότερο σημείο από το 1997 οι αποδόσεις του 5ετούς ομολόγου

Πρωτοφανή εμπιστοσύνη δείχνει η διεθνής αγορά στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της με αποτέλεσμα να πέφτουν συνεχώς οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εξέλιξη που ουσιαστικά προεξοφλεί τη σημαντική πτώση των επιτοκίων στις νέες εκδόσεις των πολυετών ομολόγων της ελληνικής Δημοκρατίας.

Σήμερα η απόδοση του 5ετούς υποχώρησε στο πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επίπεδο του 2,589%.Ας σημειωθεί ότι το 2012 η απόδοση του 5ετούς ήταν άνω του 60%!!!Πρόκειται για την ιστορικά χαμηλότερη επίδοση όλων των εποχών με βάση τα στοιχεία που παραθέτει το Bloomberg από το 1997 και εντεύθεν.

Ας σημειωθεί ότι πριν ένα 2μηνο το ελληνικό Δημόσιο είχε αντλήσει 2,5 δις ευρώ με έκδοση πενταετών ομολόγων και απόδοση 3,60%.Η πτώση κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο 3,6 σημαίνει πρακτικά σημαντικά κέρδη για τους κατόχους αυτών των ομολόγων σε ένα δίμηνο, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει με τη σειρά του τα επιτόκια έκδοσης ανάλογων τίτλων στο εγγύς μέλλον μειώνοντας το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα.

Το θετικό momentum το οποίο διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία αποτυπώνεται και στην πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου που συνεχίζει για 6η συνεχή εβδομάδα την άνοδό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 4,14% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κέρδη 10,79%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter