Στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ – Να μην κλείσει το πρώτο εργοστάσιο υπό εργατικό έλεγχο

Στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ – Να μην κλείσει το πρώτο εργοστάσιο υπό εργατικό έλεγχο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Ματαλλευτική (ΒΙΟΜΕ), με στόχο το «μπλοκάρισμα» των πλειστηριασμών των οικοπέδων όπου βρίσκεται η ΒΙΟΜΕ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι η Βιομηχανική Μεταλλευτική δεν πωλείται υποστηρίζοντας ότι εδώ και έξι χρόνια αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο που η ιδιοκτησία «παράτησε στη μοίρα του».

Επίσης, αναφέρουν ότι έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, σε συνεργασία με δικηγόρους και καθηγητές της Νομικής, στην οποία υποστηρίζουν τον αγώνα τους για τη λειτουργία του εργοστασίου με νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι «απαιτούν» να δημευθεί η ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών, να παραχωρηθούν ή να ενοικιαστούν τα ακίνητα στη συνεργατική των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και το ακίνητο που έχει ήδη δεσμευθεί να δημευθεί άμεσα, για να παραχωρηθεί στη συνεργατική και να περάσει η εταιρεία σε κανονική λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει για τα δίκαια αιτήματά τους.

Εξάλλου μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτραπεί ο πλειστηριασμός της επιχείρησης που λειτουργεί υπό εργατικό έλεγχο. Η διαδικασία αναβλήθηκε και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ καλούν σε νέα συγκέντρωση την επόμενη Πέμπτη, ενώ δηλώνουν ότι θα δώσουν το “παρόν” και την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία διεξάγονται μεταξύ άλλων και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter