Στο υπουργικό συμβούλιο οι περιορισμοί στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Στο υπουργικό συμβούλιο οι περιορισμοί στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθαι συζητήθηκε σήμερα στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε για τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου και ειδικότερα, σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, “για την ανάγκη να προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία, στον πολίτη, εκείνο που δικαιούται και απαιτεί: (α) το δικαίωμα να συναθροίζεται, να διαδηλώνει και να διεκδικεί, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, και (β) το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην προστασία, στην ομαλότητα της καθημερινής κοινωνικοοικονομικής του ζωής.

Την πολιτική ομπρέλα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σημείωσε: «το βασικό μήνυμα με το οποίο πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία είναι ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος από 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κυβερνητική πρωτοβουλία τυγχάνει στήριξης και πέραν των πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ. Πάνω από όλα, η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές. Και για αυτό, το νομοσχέδιο αυτό αφορά τον Σεβασμό στο Δημόσιο Χώρο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter