Στο ζενίθ η απαισιοδοξία των Ελλήνων για το 2024 – Το 60% προβλέπει κακή ή χειρότερη χρονιά

Στο ζενίθ η απαισιοδοξία των Ελλήνων για το 2024 – Το 60% προβλέπει κακή ή χειρότερη χρονιά
AP Photo/Petros Giannakouris, File

Με τεράστια απαισιοδοξία υποδέχτηκαν οι Ελληνες το νέο έτος. Σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, το 60% απάντησε ότι το 2024 θα είναι χειρότερο ή εξίσου κακό με το 2023. Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία ALCO για τον ALPHA, σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 ατόμων, το διάστημα 2 έως 5 Ιανουαρίου 2024, και είχε και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις.

 

Το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023 γενικά και μόλις το 27% βλέπει ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη.

 

Ο συνδυασμός της καλπάζουσας ακρίβειας και της καθήλωσης των μισθών οδηγεί το 42% των πολιτών να αναφέρει ως μεγαλύτερο φόβο το να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δεύτερος φόβος είναι, για το 24%, ένα πρόβλημα υγείας, ενώ το 16% δηλώνει ότι φοβάται μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και το 13% μιλά για τον κίνδυνο επέκτασης των πολεμικών συρράξεων.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές επί των έγκυρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30,3%, με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με 11,8%. Σημαντική άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά του ΚΚΕ, που καταγράφεται στο 9,7% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Η Ελληνική Λύση έχει επίσης κέρδη, στο 5,9%. Τα υπόλοιπα κόμματα είναι κάτω του 3%. Η Νέα Αριστερά στο 2,3% και το MέΡΑ25 στο 2,1%.

Στη δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μια ερώτηση χωρίς νόημα αφού αφορά δικαιώματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter