Στοιχεία φωτιά από τον δικηγόρο του 17χρονου: Έπλυναν τον χώρο πριν έρθει η Σήμανση, αλλοίωσαν αποδεικτικά

Στοιχεία φωτιά από τον δικηγόρο του 17χρονου: Έπλυναν τον χώρο πριν έρθει η Σήμανση, αλλοίωσαν αποδεικτικά

Σε απίστευτες καταγγελίες σχετικά με «αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων» στον χώρο όπου πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, Χρήστος Μιχαλόπουλος, προχωρά με δήλωσή του στο documentonews.gr ο δικηγόρος, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του θύματος. Όπως υπογραμμίζει, ο χώρος όπου πυροβολήθηκε ο 17χρονος, «πλύθηκε» πριν ακόμη έρθει η Σήμανση με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Στο σημείο εκείνο βεβαία παρόντες εκείνη την ώρα ήταν μόνο αστυνομικοί. Επίσης, οι αστυνομικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο τη σορό του 17χρονου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία η οποία θα πρέπει να ερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά – Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας το δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» υπογραμμίζει στο documentonews.gr, ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Δεν είναι όμως και το μοναδικό σημείο στην μέχρι τώρα υπόθεση που θα πρέπει να ερευνηθεί. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπαρκαγιάννης, η σορός του 17χρονου μεταφέρθηκε με το όχημα που οδηγούσε το παιδί, ενώ «καθαρίστηκε» η θέση του οδηγού, δηλαδή εκεί που καθόταν ο 17χρονος προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός. Αντί να αφήσουν το όχημα απείραχτο προκειμένου να εξεταστεί από τη Σήμανση.

«Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός».

Έπλυναν και τα χέρια του νεκρού

Εντυπωσιακά είναι και όσα αναφέρει ο κ. Μπαρκαγιάννης σχετικά με τη σορό του 17χρονου, καθώς ελήφθησαν δείγματα από τα δάχτυλα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήταν το όπλο στο 17χρονο. Ωστόσο, πριν τη λήψη των δειγμάτων έπλυναν τα χέρια του νεκρού παιδιού.

«Σύμφωνα με ιατρικά έγγραφα όταν προσπάθησαν να ερευνήσουν τα χέρια του 17χρονου δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία καθώς είχαν πλύνει τα χέρια του» τονίζει στο documentonews.gr ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Όσα καταγγέλλει ο δικηγόρος, είναι πραγματικά ανατριχιαστικά και ενδεχομένως προκύπτουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών που ήταν στο σημείο.

Ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαρκαγιάννης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter