Στοιχεία για τη «συσκότιση» των δολοφονιών Γκιόλια και Καραϊβάζ

Στοιχεία για τη «συσκότιση» των δολοφονιών Γκιόλια και Καραϊβάζ

Στοιχεία που θα εστιάζουν κυρίως στην αδιερεύνητη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φόρουμ Δημοσιογραφίας του iMEdD που θα γίνει στην οδό Πειραιώς, η ομάδα A Safer World For The Truth, την οποία υποστηρίζουν οι Free Press Unlimited, Committee to Protect Journalists, Reporters Without Borders, αλλά και άλλοι συνεργάτες.

Η έρευνα της ομάδας έχει τίτλο «Ατιμωρησία στην Ευρώπη: Η αδιερεύνητη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια» (“Impunity in Europe: the uninvestigated murder of Greek journalist Sokratis Giolias”) και σε αυτήν όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση θα παρουσιαστεί το μοτίβο απραξίας των ελληνικών Αρχών ειδικά όσον αφορά στις δολοφονίες δημοσιογράφων. Στην σχετική ανακοίνωση πέρα από αναφορά στην δολοφονία Γκιόλια, υπάρχει φυσικά και αναφορά στην δολοφονία Καραϊβάζ, με τους συντάκτες της ανακοίνωσης να συνδέουν τις δύο υποθέσεις με μια παγκόσμια τάση ατιμωρησίας σχετικά με τις δολοφονίες εκπροσώπων του Τύπου.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα της έρευνας, αυτή αναφέρεται ότι θα εστιάζει στα ερευνητικά λάθη των ελληνικών Αρχών, αλλά και στο πως αυτά επιδρούν στην ελευθερία του Τύπου. Επιπλέον, περιέχονται συστάσεις προς την Ελλάδα να επανεξετάσει τις υποθέσεις με ανεξάρτητο τρόπο, αλλά και τις πρακτικές έρευνας που χρησιμοποιεί όταν οι Αρχές έρχονται αντιμέτωπες με δολοφονίες δημοσιογράφων.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter