Στοίχημα για τη συνοχή του ΚΙΝΑΛ το Σκοπιανό

Στοίχημα για τη συνοχή του ΚΙΝΑΛ το Σκοπιανό

Ψύχραιμη στάση εξακολουθεί να τηρεί το Κίνημα Αλλαγής, σε αντίθεση με τη ΝΔ, αναφορικά με το Σκοπιανό και επαναλαμβάνει ότι είναι υπέρ της λύσης, «αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης». Το ΚΙΝΑΛ θα τοποθετηθεί, πάντως, με βάση το επίσημο σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης των Σκοπίων, όπως αποφάσισε χθες το Πολιτικό του Συμβούλιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σημεία που έχουν ήδη γίνει γνωστά, φαίνεται να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει το Κίνημα για να στηρίξει τη συμφωνία. Δηλαδή, σύνθετη ονομασία έναντι όλων, συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, πάντως, θα δοκιμάσει την συνοχή του ΚΙΝΑΛ, όπως όλα δείχνουν γιατί, αν και υπάρχει θετική διάθεση από όλες τις συνιστώσες της παράταξης, τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να είναι αρνητικά. Και αυτό δεν αφορά μόνο στο λεγόμενο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ή μόνο σε στελέχη που προέρχονται από την Μακεδονία, αλλά και σε ορισμένους βουλευτές που ενώ στηρίζουν την Φώφη Γεννηματά δεν επιθυμούν καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αρνητικό κλίμα υπάρχει και σε ένα κομμάτι της βάσης του ΠΑΣΟΚ, ειδικά από την περιφέρεια, με το ίδιο ακριβώς «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» σκεπτικό.

Σε κάθε περίπτωση και εν αναμονή του επίσημου σχεδίου συμφωνίας, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ εξακολουθούν να κινούνται σε πιο θετική κατεύθυνση, συγκριτικά με τα Πασοκογενή στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εάν τελικά επιτευχθεί ενιαία γραμμή μεταξύ των εταίρων του Κινήματος Αλλαγής, που θα είναι υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας όταν θα έλθει στη Βουλή, τότε η Φώφη Γεννηματά θα κληθεί να πείσει τα στελέχη της ότι με αυτή την απόφαση βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, ενώ το πιο πιθανό είναι να δοθεί η δυνατότητα ψήφου κατά συνείδησης στους βουλευτές, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές… 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter