Στοίχημα ο δήμος Αθηναίων για το Μαξίμου

Στοίχημα ο δήμος Αθηναίων για το Μαξίμου

Με ανοιχτό ακόμη το όνομα του-ης υποψηφίου για το Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Σινέ Κεραμεικός.

Στη χθεσινή, υπό τον πρωθυπουργό, τετράωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε πάνω του για μια ακόμη φορά το θέμα της επιλογής υποψηφίου-ας στον πρώτο τη τάξη δήμο της χώρας, δείχνοντας όμως ότι είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών να ανακοινωθεί ο-η εκλεκτός-η.

Το χορό βέβαια των υποψηφιοτήτων (θα επικυρωθούν όλες από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος) άνοιξε ο Νίκος Μπελαβίλας στον Πειραιά. Μια υποψηφιότητα που πληροί στο ακέραιο δύο, κατά πολλούς, προϋποθέσεις: προέρχεται από την Αριστερά και είναι βαθύτατος γνώστης του αντικειμένου το οποίο θα κλιθεί να υπηρετήσει σε περίπτωση που εκλεγεί. Ο κ. Μπελαβίλας, για πολλούς στο κυβερνών κόμμα, είναι ο ιδανικός υποψήφιος σε ένα δήμο όπου «κατατρύχεται από την εμπλοκή ενός επιχειρηματία στην πολιτική ζωή του τόπου», εμπλοκή που αγγίζει και τη ΝΔ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το «φιάσκο» με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ-ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδη, ο οποίος παραιτήθηκε πριν ακόμη ανακοινωθεί. Για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ειδικές αυτές συνθήκες «δείχνουν (αν όχι επιβάλλουν) προς την κατεύθυνση μιας υποψηφιότητας με λιγότερο επικοινωνιακά και περισσότερο ουσιαστικά χαρακτηριστικά».

Στη Θεσσαλονίκη το κυβερνών κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα στελέχη της παράταξης του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και στελέχη του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων, θα προτείνει την υποψηφιότητα της κας Νοτοπούλου για τον Δήμο ενώ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τη σύσταση μιας 5μελούς επιτροπής από τους παραπάνω χώρους.

Όλα τα παραπάνω, μαζί φυσικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές και το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σ.Κ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter