Στόλτενμπεργκ για Ελληνοτουρκικά: Δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ, λύστε τα μεταξύ σας

Στόλτενμπεργκ για Ελληνοτουρκικά: Δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ, λύστε τα μεταξύ σας

Μια ακόμα γεύση του πώς αντιμετωπίζει το ελληνοτουρκικό ζήτημα το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί έδωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Η ελληνοτουρκική διένεξη στο Αιγαίο δεν αφορά το ΝΑΤΟ», τόνισε ενώ έθιξε και μια σειρά από άλλα καίρια ζητήματα όπως η επερχόμενη Σύνοδος του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, η κατάσταση στη Συρία και η αγορά των ρωσικών S400 από την Τουρκία.

Ειδικότερα, σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την αύξηση της έντασης στο Αιγαίο και την θέση του ΝΑΤΟ σε αυτήν ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε:

«Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ και σύμμαχοι από το 1952. Και οι δύο συμβάλλουν στην συλλογική άμυνα. Αναμένω ότι οι διαφορές που βλέπουμε σε διάφορα ζητήματα θα επιλυθούν μεταξύ τους στη βάση των καλών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζω την επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών που συμφώνησαν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

Σε ό,τι αφορά στο εάν η Συμμαχία πρόκειται να εμπλακεί στη διένεξη, ο γενικός γραμματέας είναι κατηγορηματικός:

«Δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί το ΝΑΤΟ. Είναι κάτι που θα πρέπει Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν μεταξύ τους».

Να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε τηρήσει την ίδια στάση και στο ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter