Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία» – «Οι μέρες που έρχονται πιθανό να είναι χειρότερες για την Ουκρανία»

Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία» – «Οι μέρες που έρχονται πιθανό να είναι χειρότερες για την Ουκρανία»

«Το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει πόλεμο με τη Ρωσία» ξεκαθάρισε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργ και υπογράμμισε πως οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από την Ουκρανία αλλά συμφώνησαν τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ να μην πετάξουν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, είπε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια «αμυντική» συμμαχία. «Βασικό μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε τα 30 έθνη μας ασφαλή».

«Δεν είμαστε μέρος αυτής της σύγκρουσης και έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα εξαπλωθεί πέρα ​​από την Ουκρανία. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο καταστροφικό και πιο επικίνδυνο, με ακόμη περισσότερο ανθρώπινο πόνο» υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Περιέγραψε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «τη χειρότερη στρατιωτική επίθεση στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».

«Πόλεις υπό πολιορκία, σχολεία, νοσοκομεία και κτίρια κατοικιών βομβαρδισμένα. Απερίσκεπτες ενέργειες γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο χθες το βράδυ και πολλούς αμάχους να έχουν σκοτωθεί ή να έχουν τραυματιστεί».

«Ο πόλεμος είναι επικίνδυνος και η σύγκρουση στρατιωτικών επιχειρήσεων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό ενισχύει τον κίνδυνο» τόνισε.

«Οι μέρες που έρχονται πιθανό να είναι χειρότερες για την Ουκρανία, με περισσότερους θανάτους, περισσότερο πόνο και περισσότερες καταστροφές» προειδοποίησε ο Στόλτενμπεργκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter