Στον αέρα η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ – Ο τρόπος διεξαγωγής, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και η μάχη της παραμονής

Στον αέρα η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ – Ο τρόπος διεξαγωγής, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και η μάχη της παραμονής

Η κανονική περίοδος της Super League 1 τελείωσε σήμερα (1/3) και πλέον οι ομάδες μπαίνουν στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με τα πλέι οφ, τόσο για την ανέδειξε του πρωταθλητή αλλά και το «μοίρασμα» των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, όσο και με τα πλέι άουτ για την ομάδα που θα υποβιβαστεί και την προτελευταία ομάδα που θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2…

Βέβαια το να αρχίσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, μια κουβέντα είναι, από τη στιγμή που μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα! Η δεύτερη φάση λοιπόν του πρωταθλήματος είναι στον αέρα αφού όλι περιμένουν τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή για Ξάνθη και ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για το μετοχολόγιο της Ξάνθης πρόκειται να βγει την ερχόμενη Τρίτη, η υπόθεση διπλοϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ την επόμενη μέρα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7/8) υποτίθεται πως είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ κανονικά θα έπρεπε μεθαύριο Τρίτη να γίνει η κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων! Αν οι αποφάσεις του δικαστή είναι αθωωτικές για τις δύο ομάδες, θα επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, θα γίνει η κλήρωση και η 2η φάση θα ξεκινήσει κανονικά. Αν όμως, οι αποφάσεις είναι καταδικαστικές, είναι λογικό ότι θα κατατεθούν εφέσεις και όλα θα πάνε πίσω μέχρι να τελεσιδικήσουν τα πάντα! Για την ώρα λοιπόν, όλα είναι στον αέρα…

Οι μάχες πάνω και κάτω

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλέι οφ τίτλου, ο Ολυμπιακός απέκτησε σαφές πλεονέκτημα να τερματίσει πρώτος αφού ξέφυγε 7 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να κάνουν στα 10 παιχνίδια των πλέι οφ, τρεις περισσότερες νίκες από τους Πειραιώτες για να επαναλάβουν τον περσινό τους κατόρθωμα…

Οσον αφορά τους υπόλοιπους, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κυνηγήσει την δεύτερη θέση από τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός την 3η από την ΑΕΚ. Στη μάχη της 5ης θέσης, θα μονομαχήσουν ο 5ος ΟΦΗ με τον έκτο Αρη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλέι άουτ και την μάχη αποφυγής του υποβιβασμού, όλα δείχνουν ότι οι Παναιτωλικός και Πανιώνιος θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για την παραμονή, με την ομάδα του Αγρινίου να έχει σαφές προβάδισμα προκειμένου να παίξει σε αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Super League 2, την παραμονή του στην κατηγορία.

Τι ισχύει για τα πλέι οφ

Όλες οι ομάδες μεταφέρουν στα πλέι οφ τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο και όλες θα δώσουν διπλά παιχνίδια -ένα εντός και ένα εκτός έδρας- μεταξύ τους.

*Η ομάδα που θα τερματίσει με τους περισσότερους βαθμούς μετά τη διαδικασία των πλει οφ κατακτά και τον τίτλο του πρωταθλητή.

*Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-2 μετά τα πλέι οφ θα πάρουν μέρος στον Β’ προκριματικό του Champions League της επόμενης σεζόν

*Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-5 θα πάρουν μέρος στον Β’ προκριματικό του Europa League. *Εφόσον το Κύπελλο Ελλάδας κατακτήσει ομάδα εκτός της πρώτης πεντάδας (ο 6ος Αρης για παράδειγμα) τότε ο 5ος της βαθμολογίας θα χάσει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα πλέι άουτ

Στα πλέι άουτ, ομάδες μεταφέρουν τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο. Όλες θα δώσουν από ένα παιχνίδι με κάθε μια από τις άλλες (θα γίνει κλήρωση για τη σειρά των αγώνων και τις έδρες)

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 θα δώσουν 4 παιχνίδια εντός έδρας και 3 παιχνίδια εκτός έδρας. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-14 θα δώσουν 3 παιχνίδια εντός έδρας και 4 παιχνίδια εκτός έδρας.

Από εκεί και πέρα: Η ομάδα που θα τερματίσει στη 14η θέση μετά τη διαδικασία των πλέι οφ υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2. H ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη 2η της Super League 2 και η νικήτρια θα κερδίσει μια θέση στη Super League 1 της επόμενης περιόδου.

Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου:

Η βαθμολογία για τα πλέι οφ:

Η βαθμολογία για τα πλέι άουτ:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter