Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Στον αέρα οι εργαζόμενοι στα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ, το in.gr και το ΒΗΜΑ fm

Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ, συνεπάγονται οι δραματικές εξελίξεις μετά την ανακοίνωση στους εργαζομένους ότι ο Σταύρος Ψυχάρης, μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του Ομίλου, αδυνατεί να πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων και το δώρο Χριστουγέννων και αναμένεται η έξοδός του από το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα.

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων ανακοινώθηκε από τον διευθυντή της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, Αντώνη Καρακούση, ότι η οικογένεια Ψυχάρη αποχωρεί από τον ΔΟΛ και πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2017 τον λόγο έχουν οι πιστώτριες τράπεζες. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να θέσει τις εταιρείες σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος του έτους λήγει η δόση ύψους 2 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό δάνειο του ΔΟΛ, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής της.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μετά από απόφαση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ.

Όπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση, η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται.. αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.