Στον ανακριτή για συμπληρωματική απολογία ο 47χρονος «ψευτογιατρός»

Στον ανακριτή για συμπληρωματική απολογία ο 47χρονος «ψευτογιατρός»

Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε από τον πρώτο ανακριτή ναρκωτικών ο 47χρονος που κατηγορείται ότι παρίστανε το γιατρό και χορηγούσε σκευάσματα από βότανα και άλλες ουσίες σε καρκινοπαθείς, αποσπώντας τους έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εκτός από τις τρεις αρχικές περιπτώσεις θανάτων ασθενών και συγκεκριμένα ενός υπερήλικα και δύο ανηλίκων, μετά από εξάμηνη έρευνα προστέθηκαν συνολικά στο μικροσκόπιο των αρχών ακόμα δώδεκα περιπτώσεις θανάτων και δεκατέσσερις περιπτώσεις ασθενών που λάβανε τα σκευάσματα του «ψευτογριατρού». Ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν παραπάνω επιπλέον περιπτώσεις έχουν προστεθεί στο κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 16 Ιουνίου 2020 και παραμένει προφυλακισμένος. Ο ίδιος οδηγήθηκε στον ανακριτή ανακριτή για να λάβει γνώση της δικογραφίας, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο 47χρονος στην πρώτη του απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος». Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν έπαιρνε χρήματα για τις υπηρεσίες του, αλλά μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter