Στον ανακριτή Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας για τα θαλασσοδάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε .

Στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, ο Γιώργος και ο Φώτης Μπόμπολας.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και στελέχη τριών τραπεζών.

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από τον τότε επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται ο Γιώργος Μπόμπολας, ο Φώτης Μπόμπολας και άλλα δύο διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ.

Η οικονομική ζημία που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τις απολογίες τους ο μεν Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κάποιον περιοριστικό όρο, ενώ στον Φώτη Μπόμπολα και τα άλλα δύο διευθυντικά στελέχη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των κατηγορουμένων προσκομίστηκαν στην ανακρίτρια στοιχεία που όπως υποστηρίζουν αποδεικνύουν ότι είχαν δοθεί εγγυήσεις για τη σύναψη του επίμαχου δανείου. Προσκομίστηκαν ακόμα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέσα σε βάθος εξαετίας κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρίας και την ίδια περίοδο δόθηκαν από τον Πήγασο σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του περί τα εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.