Στον ανακριτή οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Στον ανακριτή οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για να απολογηθούν, οδηγήθηκαν, λίγο πριν τις 10.00 το πρωί, οι επτά που έχουν ήδη συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι επτά είναι:

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα “παιδαριώδη στοιχεία”, όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται μαραθώνια, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται στην υπόθεση, η οποία όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα “έρθουν” και νέες συλλήψεις.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter