Στον ανακριτή ο γνωστός ποινικολόγος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία (Video)

Στον ανακριτή ο γνωστός ποινικολόγος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία (Video)

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 37χρονης συζύγου του και δικηγόρου.

Ο ποινικολόγος το βράδυ κρατήθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας μετά την καταγγελία του γιατρού που εξέτασε τη γυναίκα και έκρινε πως τα τραύματα που φέρει προκύπτουν από ανθρώπινη παρέμβαση και όχι από πτώση σκάλας όπως είχε αναφέρει το ζευγάρι.

Κατηγορούμενος για κακούργημα

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι κακουργηματικής φύσεως καθώς διώκεται για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο ισχυρισμός για πέσιμο στη σκάλα και η ανατροπή

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο ποινικολόγος φέρεται να χτύπησε άγρια τη σύζυγό του και στη συνέχεια να τη μετέφερε με μώλωπες σε γνωστή ιδιωτική κλινική. Τόσο η τραυματισμένη σύζυγος όσο και ο δικηγόρος υποστήριξαν πως η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες.

Ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα όμως δεν δέχτηκε τους ισχυρισμού του ζεύγους καθώς διαπίστωσε ότι τα τραύματα προέρχονται από κακοποίηση και κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον άνδρα.

Τι είπε ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα στην Αστυνομία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, ο γιατρός αφού εξέτασε την γυναίκα είπε στους αστυνομικούς του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας το εξής: «Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα αλλά από θλων όργανο (ανθρώπινο χέρι), κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις και ενώ ήμασταν μόνοι μας της είπα “δεν έχει πέσει από τη σκάλα, πες εμπιστευτικά, σε χτυπάει ο άνδρας σου;” και εκείνη κούνησε καταφατικά το κεφάλι. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις Αρχές»

Πειθαρχικός έλεγχος από τον ΔΣΑ

Η δικηγορική κοινότητα είναι επίσης σε αναβρασμό, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, να απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει την είδηση περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Δείτε επίσης:

Σήμερα η απολογία του ποινικολόγου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter