Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του C4I βουλευτές της ΔΗΣΥ - Κήρυξη «πολέμου» στους καραμανλικούς της ΝΔ (Photos)

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταφέρθηκε σήμερα, όπως είχε προαναγγελθεί η... κήρυξη του πολιτικού πολέμου προς την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ από έξι βουλευτές της ΔΗΣΥ.

Μετά την ερώτηση που υπέβαλλαν χθες οι έξι της ΔΗΣΥ στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, αναφορικά με τη διερεύνηση πτυχών της πολύκροτης υπόθεσης C4I, σήμερα αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου,

Οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ζήτησαν από την κ.Δημητρίου απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i και κατέθεσαν αναφορά με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην Υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο".

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και τον φάκελο για την υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τότε τεθεί υπόψιν του Κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία..

Η αντιπροσωπεία πάντως των βουλευτών της ΔΗΣΥ επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2018) με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη 18 πρόσωπα και το οποίο όπως αναφέρουν υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Κ.Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος (βλ. 1η σελίδα 20ου φύλλου επ) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.

Με την αναφορά τους, οι βουλευτές γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν : «Δια της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.