Στον Άρειο Πάγο η μαφία των μπράβων στα ATMs

Στον Άρειο Πάγο η μαφία των μπράβων στα ATMs

Μεγάλη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εταιρεία security κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες εργαζομένων σύμφωνα με τις οποίες οι εργοδότες τούς υποχρεώνουν να πηγαίνουν στα ATMs συνοδεία μπράβων, οι οποίοι στη συνέχεια παρακρατούν μέρος του μισθού τους. 

Ηδη ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Ενωση», που προέβη στις σχετικές καταγγελίες, συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και ετοιμάζει ειδική αναφορά στον Αρειο Πάγο εντός δεκαημέρου, έτσι ώστε διά της δικαστικής οδού να διερευνηθεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Παράλληλα, την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ευρεία σύσκεψη για το θέμα παρουσία και του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Νάσου Ηλιόπουλου, σε μια προσπάθεια να τεθούν επί τάπητος όλες οι παράμετροι των καταγγελιών. Στόχος είναι να ξεκινήσει το ΣΕΠΕ συγκεκριμένους ελέγχους για το θέμα, με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας, ακόμη και της εισαγγελίας. Ο λόγος που έγινε στην Πάτρα η συγκεκριμένη σύσκεψη είναι επειδή εκεί παρουσιάστηκαν πιο έντονα κρούσματα της συγκεκριμένης παράνομης και ακραίας συμπεριφοράς.

Ειδικός έλεγχος θα διενεργηθεί και από το ΣΕΠΕ με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας

Ουσιαστικά, οι επιχειρήσεις που φαίνεται ότι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια έβαλαν μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, με λερωμένο ποινικό μητρώο, να… συνοδεύσουν εργαζομένους εξαναγκάζοντάς τους να πάνε μαζί σε ΑΤΜ τράπεζας. Εκεί οι εργαζόμενοι έκαναν ανάληψη χρημάτων, τα οποία έδωσαν στους μπράβους και αυτοί τα επέστρεψαν στους εργοδότες τους. 

Ουσιαστικά, είναι σαν ένας εργαζόμενος που έχει λάβει μισθό 700 ευρώ να επιστρέφει με αυτήν τη διαδικασία ένα μέρος, π.χ. 200 ευρώ, στον εργοδότη του. Αρα αμείβεται με 500 ευρώ τον μήνα, δηλαδή πολύ λιγότερα από τα συμφωνηθέντα ή από αυτά που δικαιούται με βάση την προϋπηρεσία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, με ειδίκευση στα προϊόντα καφέ, έχει περίπου 1.200 εργαζόμενους. Αντίστοιχα, η εταιρεία security έχει πάνω από 900 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. 

Φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε αυτές τις ενέργειες δεν ανήκουν στις μικρές, αντίθετα διαθέτουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, όπως και παρουσία σε όλη τη χώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter