Στον Άρειο Πάγο ο Μηταράκης για την υπόθεση των προσφύγων στον Έβρο – Αμφισβήτησε την ύπαρξη της μικρής Μαρίας

Στον Άρειο Πάγο ο Μηταράκης για την υπόθεση των προσφύγων στον Έβρο – Αμφισβήτησε την ύπαρξη της μικρής Μαρίας

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία σχετικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί στη νησίδα του Έβρου εκ των οποίων έχασε τη ζωή του ένα 5χρονο κορίτσι, αβοήθητο, μετά από τσίμπημα σκορπιού.

Ο υπουργός, κατά την είσοδο του, υποστήριξε πως σκοπεύει να προσκομίσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο «στοιχεία που αποτυπώνουν ανακολουθίες» σχετικά με το θέμα.

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να αμφισβητήσει τον θάνατο της 5χρονης Μαρίας αλλά και τα θέματα υγείας που είχαν παρουσιάσει άλλοι πρόσφυγες από το γκρουπ.

«Παρακολουθήσαμε όλοι το περιστατικό με τους 38 μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι κατά δήλωση τους σε νησίδα σε τουρκικό έδαφος. Οι άνθρωποι αυτοί όπως ξέρετε στις 14 Αυγούστου βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, στις 15 Αυγούστου βρέθηκαν από την ελληνική αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ φυλακίου όπου υπέβαλαν αίτημα ασύλου. Το αν δικαιούνται ή αν δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα το κρίνει υπηρεσία ασύλου. Από κει και πέρα αν έχουν τελεστεί αδικήματα ή από τους ίδιους αλλά κυρίως από τρίτους είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί δικαιοσύνη και για αυτό ζήτησα σήμερα να συναντήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να του παρουσιάσω ανακολουθίες που έχουν προκύψει από τη μέχρι στιγμή εξέταση της υπόθεσης. Το πιο σημαντικό, όπως το είχα πει στη Βουλή, είναι ότι η οικογένεια, η οποία δήλωσε ότι έχει αποβιώσει ένα πεντάχρονο παιδί, κάτι που φυσικά μας συγκίνησε όλους, απ’ ότι φαίνεται είχε δηλώσει ότι η αποτελείται από τέσσερα παιδιά, τα οποία βρίσκονται με ασφάλεια στη χώρα μας», ανέφερε στη δήλωση του προσερχόμενος στο κτηρίου.

Παραλληλα ο υπουργός είπε επίσης πως «είχε δηλωθεί επίσης ότι υπήρχαν άνθρωποι στο γκρουπ με θέματα υγείας αυτό δεν επιβεβαιώθηκε».

Σκοπός της σημερινής του επίσκεψης στον εισαγγελικό λειτουργό, όπως σημείωσε είναι να επιληφθεί η Δικαιοσύνη και να εξετάσει όλα αυτά τα στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από οποιαδήποτε πρόσωπο που μπορεί να ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή.

«Αν έχουν τελεστεί αδικήματα ή από τους ίδιους αλλά κυρίως από τρίτους είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί δικαιοσύνη και για αυτό ζήτησα σήμερα να συναντήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να του παρουσιάσω ανακολουθίες που έχουν προκύψει από τη μέχρι στιγμή εξέταση της υπόθεσης», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ο ίδιος σημείωσε καταλήγοντας: «Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή τρίτων. Όλα αυτά εγώ θα τα παρουσιάσω στη Δικαιοσύνη και από κει και πέρα το θέμα πλέον αφορά τη Δικαιοσύνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter