Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο αρχιμαφιόζος «το Λίπος»

Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο αρχιμαφιόζος «το Λίπος»

Ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, θα βρεθεί ο Γεωργιανός Λάσα Σουσανσβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», όπου θα συζητηθεί το θέμα της έκδοσης του στην Γαλλία.

Ο 57χρονος είχε καταδικαστεί το 2013, κατά την πρωτόδικη δίκη, σε 14ετή κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση από την Ελλάδα.

Οδηγήθηκε τελικά στις ελληνικές φυλακές απ’ όπου αποφυλακίστηκε το 2015 υπό όρους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και έκτοτε ήταν ελεύθερος, μέχρι που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με το ένταλμα των Γάλλων που ζητούν την έκδοσή του προκειμένου να τον δικάσουν για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κλοπές, πράξεις που, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα τελέστηκαν μετά το 2016 στις περιοχές της Βρετάνης και της Νορμανδίας. Για την έκδοσή του ή μη θα αποφανθεί το προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο Λίπος τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Το «Λίπος» συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter