Πλειοδότησε με 22.892.000 ευρώ

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται να «περνάει» πλέον ο ΔΟΛ, καθώς πλειοδότησε στη σχετική διαδικασία, έναντι των άλλων τριών ενδιαφερομένων.

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη προσέφερε 22.892.600 ευρώ, αποκτώντας τον ΔΟΛ και το 22% των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

Οι υπόλοιπες προσφορές ανήκαν στην Dimera, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, που προσέφερε 11.927.000 ευρώ, στην κυπριακή Vegata που προσέφερε 21 εκατομμύρια ευρώ και σε η βρετανική εταιρεία New Mile, όπου συμμετέχει ο Ροδόλφος Οντόνι, που προσέφερε 100.000 ευρώ.

Η πλειοδοτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Στην κατοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις επικυρωθεί από το δικαστήριο η διαδικασία, θα περάσουν Τα Νέα και το Βήμα, το 22,11% των μετοχών του Mega, οι ιστοσελίδες, in,gr, vima.gr και nea.gr, ο ραδιοφωνικός σταθμός BHMA FM, καθώς και το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.