Στον δρόμο για τις ουγγρικές εκλογές

Στον δρόμο για τις ουγγρικές εκλογές

Στις 3 Απριλίου θα διεξαχθούν οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, όπου ο ακροδεξιός Βίκτορ Ορμπάν θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά μια ενωμένη αντιπολίτευση υπό τον Πέτερ Μάρκι-Ζέι.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως η διαφορά που έχει το κυβερνών κόμμα Fidesz από την Ενωμένη Αντιπολίτευση είναι στις 4 ποσοστιαίες μονάδες (49%-45%) αλλά η δυναμική φαίνεται να βρίσκεται υπέρ του Ορμπάν, παρόλο που η αντιπολίτευση εμφανιζόταν να καλύπτει τη διαφορά έως το τέλος του Ιανουαρίου.
Η ουγγρική ενωμένη αντιπολίτευση είναι ένα κράμα έξι κομμάτων που προέρχονται από τον φιλελεύθερο και κεντρώο χώρο έως της δεξιά και έχουν επιλέξει τον συντηρητικό Μάρκι-Ζέι ως επικεφαλής τους, αν και υπάρχουν μεγάλες εσωτερικές διαφωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως την μέρα που θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, θα στηθεί κάλπη και για δημοψήφισμα για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, πολώνοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα υπέρ της ακροδεξιάς πλατφόρμας του Ορμπάν.

Ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός στον δρόμο προς τις εκλογές έχει ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα ώστε να αυξήσει τη δημοτικότητα του. Πρόκειται για μέτρα όπως η αύξηση των εργαζομένων στα δημόσια έργα, η αύξηση των συντάξεων, το πάγωμα των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια και η αύξηση του βασικού μισθού.

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση προσηλώνει την κριτική της στους χειρισμούς του Ορμπάν όσο αναφορά τη πανδημία, αλλά και στις υποθέσεις διαφθοράς που η ακροδεξιά κυβέρνηση έχει εμπλακεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter