Στον εισαγγελέα Καρατζαφέρης και Μπούκουρας – Πρόβλημα στα «πόθεν έσχες»

Στον εισαγγελέα Καρατζαφέρης και Μπούκουρας – Πρόβλημα στα «πόθεν έσχες»

Στην Εισαγγελέα Εφετών θα διαβιβαστεί η περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστάθιου Μπούκουρα αφού «αν και υπόχρεος, δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες δηλώσεις» καθώς και «ο φάκελος του κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη, τ. βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης»

, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής με αφορμή την δημοσιοποίηση των «Πόθεν Έσχες».

Τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών προσώπων για την χρήση του 2013 και του 2014 δημοσιοποιούνται αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι. Συνολικά θα κοινοποιηθούν 1411 δηλώσεις υπόχρεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπάρχει «πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις). Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υποχρέων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβίωσής τους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter