Στον εισαγγελέα κατά της διοίκησης της ΟΣΥ για «εγκληματικές παραλείψεις» σε λεωφορεία – τρόλεϊ

Στον εισαγγελέα κατά της διοίκησης της ΟΣΥ για «εγκληματικές παραλείψεις» σε λεωφορεία – τρόλεϊ

Τι και αν στην κυβέρνηση επαίρονται πως έχουν κάνει τις δέουσες ενέργειες σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των κατοίκων του λεκανοπεδίου με λεωφορεία και τρόλεϊ εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού; Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ), έχουν διαφορετική άποψη και για το λόγο αυτό προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, ο εργαζόμενος της ΟΣΥ και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, Σταύρος Μανίκας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά της διοίκησης της ΟΣΥ ΑΕ.

Σε αυτή ο κ. Μανίκας κάνει λόγο για «εγκληματικές παραλείψεις στην διαχείριση της επιδημίας και την μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» από την πλευρά της διοίκησης της ΟΣΥ ΑΕ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει από την αρχή της επιδημίας, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ κατέθεσαν μία σειρά από προτάσεις για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και του επιβατικού κοινού. Μεταξύ αυτών, η διενέργεια «μαζικών τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εβδομαδιαία βάση», «η πύκνωση των δρομολογίων για να μην υπάρχει συνωστισμός», «η καθημερινή απολύμανση των οχημάτων και όλων των εγκαταστάσεων πριν την ανάληψη εργασίας σε 24ωρη βάση» κτλ.

Ωστόσο όπως καταγγέλλεται στη μηνυτήρια αναφορά «δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο αλλά ούτε γίνεται εφαρμογή ακόμα κι αυτών των προβληματικών και ελλιπών υγειονομικών πρωτοκόλλων». Ως αποτέλεσμα σημειώνεται «έξαρση κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους».

Στην αναφορά γίνεται επίσης λόγος «για πλήρη απόκρυψη από την Διοίκηση των κρουσμάτων», «πρόχειρη ιχνηλάτηση», «τη μη διενέργεια προληπτικών τεστ σε εβδομαδιαία βάση ώστε να αποφευχθεί η διασπορά».

«Σειρά κρουσμάτων στα αμαξοστάσια»

Ο κ. Μανίκας καταγγέλλει επίσης «σημεία και τέρατα». Όπως για παράδειγμα ότι «εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα και διαγνώστηκαν αρνητικοί , αντί να τεθούν σε 14μερο περιορισμό με βάση τα πρωτόκολλα συνέχισαν να εργάζονται με αποτέλεσμα να νοσήσουν». Ή ακόμη ότι «σε εργαζόμενο με πυρετό ζητήθηκε από τον προϊστάμενο του να προσέλθει κανονικά στην εργασία του, κάτι που αποφεύχθηκε κατόπιν παρέμβασης της επιτροπής».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες Μανίκα, φέρεται επίσης να υπήρξε «σειρά κρουσμάτων τόσο στα αμαξοστάσια όσο και στο χώρο της τηλεματικής, άγνωστα σε επίσημο αριθμό». Μάλιστα ο εργαζόμενος της ΟΣΥ επιρρίπτει ευθύνες στη Διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ την οποία εγκαλεί για «εγκληματική συμπεριφορά».

«Ο λόγος αυτής της έξαρσης είναι η εγκληματική συμπεριφορά της Διοίκησης να μην θέσει σε απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες τους αρνητικούς εργαζόμενους , αδιαφορώντας στο γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή με θετικούς στον ιό εργαζόμενους και συνέχισαν να εργάζονται κανονικά» καταγγέλλεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter