Στο φως οι αποκαλύψεις

Στον εισαγγελέα καταθέτει το Documento τις «κρυφές» συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ - Δείτε τα έγγραφα

Μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη στην Εξεταστική Επιτροπή, το Documento θα καταθέσει τόσο στον αν. υπουργό όσο και στην Εισαγγελία τις «κρυφές» συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δηλαδή ο δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία του υπουργείου, αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή πως κάποιοι εσκεμμένα του απέκρυπταν βαρυσήμαντα στοιχεία για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως όταν αιτήθηκε επίσημα από το ΚΕΕΛΠΝΟ τις συμβάσεις του Κέντρου με τα ΜΜΕ κατά την περίοδο 2013 – 2014, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του προώθησαν μόλις 150 συμβάσεις, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 5,8 εκατ. ευρώ μόνο για το 2014. 

Ωστόσο, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή έφερε στο «φως» μία ανώνυμη καταγγελία που έλαβε την προηγούμενη Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία οι συνολικές συμβάσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονται στις 894! Μάλιστα, υπολόγισε προσεγγιστικά πως στη δαπάνη πρέπει να προστεθούν -στην καλύτερη περίπτωση- 9 εκατ. ευρώ.

Με μία πρόχειρη ανάγνωση της μακροσκελέστατης λίστας, εντοπίζονται τα γνωστά κραταιά Μέσα, ανύπαρκτες ιστοσελίδες άνευ επισκεψιμότητας που έκλεισαν μετά την χρηματοδότηση, ακόμα και Αθλητικοί Σύλλογοι.

Με δεδομένο πως έχει πλέον παγιωθεί ότι το Κέντρο αποτελούσε έναν μηχανισμό κατασπατάλησης κρατικού χρήματος που –πέρα της αφειδούς χρηματοδότησης αμφιβόλου αναγνωσιμότητας Μέσων- μετατράπηκε σε βραχίονα εξυπηρέτησης ακόμα και από τη Novartis, λόγω πρόθυμων υπόδικων και πρώην «ισόβιων» διευθυντών που με πληρεξούσια σε κλητήρες έδιναν εντολές ανάληψης χρημάτων από τους λογαριασμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, το Documento αποφάσισε να καταθέσει στον Παύλο Πολάκη και την Εισαγγελία όλα τα στοιχεία των συμβάσεων που έχει στη διάθεσή του και τα οποία κάποιοι απέκρυψαν από τον αν. υπουργό Υγείας.

 
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.