Στον εισαγγελέα Μελόνι και Ταγιάνι για υπόθεση δολοφονίας Ιταλού φοιτητή στο Κάιρο

Στον εισαγγελέα Μελόνι και Ταγιάνι για υπόθεση δολοφονίας Ιταλού φοιτητή στο Κάιρο

Ως μάρτυρες στην ανεξιχνίαστη υπόθεση του Τζούλιο Ρεγκένι, του φοιτητή που δολοφονήθηκε στο Κάιρο το 2016 κλήθηκαν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τις δηλώσεις και των δύο ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, είχε δείξει εκ νέου προθυμία να συνεργαστεί με τις ιταλικές αρχές για την υπόθεση έπειτα από το πάγωμα της υπόθεσης για έναν και πλέον χρόνο.

Η Αλεσάντρα Μπαλερίνι, δικηγόρος των γονιών του Ρεγκένι, κάλεσε τη Μελόνι και τον Ταγιάνι να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή προκαταρκτικών ακροάσεων στη Ρώμη στις 3 Απριλίου για να διευκρινίσουν τι είδους διαβεβαιώσεις έδωσε ο Σίσι.

 

Είχε προηγηθεί η συνάντηση της ακροδεξιάς πρωθυπουργού της Ιταλίας με τον Αιγύπτιο πρόεδρο στο περιθώριο της διάσκεψης για το κλίμα Cop27 στην Αίγυπτο, στο Σαρμ ελ Σέιχ στις αρχές Νοεμβρίου, λέγοντας στη συνέχεια ότι η συνάντηση αφορούσε στην υπόθεση Ρεγκένι «και τη συνεργασία για την επίτευξη της αλήθειας και δικαιοσύνη». Μετά μια συνάντηση με τον Σίσι τον περασμένο μήνα, ο Ταγιάνι είπε ότι ο πρόεδρος είχε δείξει μια «νέα προθυμία» για συνεργασία, ενώ δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα για να «άρει τα εμπόδια» που οδήγησαν στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και Αιγύπτου.

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος Ρεγκένι δολοφονήθηκε το διάστημα που διεξήγαγε έρευνα για τα εργατικά συνδικάτα για τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Αρχικά εξαφανίστηκε και έπειτα από μερικές μέρες το πτώμα του εντοπίστηκε πεταμένο λίγο έξω από την πρωτεύουσα και σχεδόν αγνώριστο από την παραμόρφωση που προέκυψε από τα βασανιστήρια που υπέστη.

Πηγή: The Guardian, ΑFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter